Translate

среда, 6. фебруар 2013.

Kroasani



Sastojci :

3 dl mleka
2 dl jogurta
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna
malo šećera , so
250 gr margarina

Premaz :

1 jaje
semenke lana ili susama

U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , doliti jogurt i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti  na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i urolati ih.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan i posuti lanom ili susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kroasane dok ne porumene.






Нема коментара:

Постави коментар