Sastojci :
Svetla kora :
5jaja
200 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika brašna
3 kafene šoljice ulja
Tamna kora :
5jaja
200 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika brašna
3 kafene šoljice ulja
2 kašike kakaa
Fil :
0,5 l mleka
12 kašika šećera
6 kašika brašna
250 gr margarina
125 gr šećera u prahu
100 gr čokolade
100 gr šlaga
Dekoracija :
100 gr crne čokolade
100 gr bele čokolade
malo ulja
150 gr pečenog mlevenog badema
Penasto umutiti belanca i šećer .Postepeno dodavati žumanca , mleko , prašak za pecivo , ulje i brašno.Sve sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Penasto umutiti belanca i šećer .Postepeno dodavati žumanca , mleko , prašak za pecivo , ulje , kakao i brašno.Sve sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Odvojiti malo mleka od 0,5 l i rastvoriti brašno.Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu , dodati šećer i staviti na šporet da se kuva .U ključalo mleko sipati rastvoreno brašno i skuvati gust krem.Kada je krem skuvan skloniti ga sa ringle i ohladiti skroz.Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim kremom.Krem podeliti na pola pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu a u drugi umućeni šlag.
Pomoću veće modle ili čaše od svetlog i tamnog testa vaditi krugove.
Na svetlu koru staviti beli fil , tamna kora , tamni fil , svetla kora i okolo premazati u tankom sloju svetli fil i naneti mleveni badem.Otopiti crnu čokoladu sa malo ulja pa svaku torticu premazati na vrhu i narendati belu čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар