Translate

среда, 29. мај 2013.

Musaka sa pohovanim tikvicama



Sastojci :

2 tikvice
3 crna luka
400 gr mlevenog junećeg mesa
50 gr pirinča
1 šargarepa
vegeta
biber
aleva paprika
ulje

Pohovanje :

3 jaja
100 gr brašna
100 - 150 gr prezli
so
ulje

Prelivanje :

2 jaja
1 dl mleka
so

Oljuštiti tikvice i tanko iseći na listiće  , posoliti pa ostaviti da odstoje.Pirinač obariti u slanoj vodi .Crni luk i šargarepu sitno iseckati i staviti da se dinsta na ulju .Kada je luk dinstan dodati mleveno meso i dinstati da dobije braon boju pa pred kraj dodati vegetu , biber , alevu papriku i oceđeni pirinač.Sve promešati da se sjedini.
Svaku tikvicu uvaljati u brašno , jaja , prezle pa pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
U odgovarajuću posudu ređati red tikvica , red fila , red tikvica i sve dok se ne potroši sav materijal.
Umutiti jaja i so , dodati mleko i preliti musaku.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i zapeći musaku.






Нема коментара:

Постави коментар