Translate

среда, 22. мај 2013.

Kolač od jogurta i jagoda



Sastojci :
Kora :

5 jaja
5 kašike šećera
3 kašike hladne vode
1 kesica praška za pecivo
5 kašike brašna

Fil :

200 ml gustog jogurta
200 gr šlaga
5 kašike šećera
2 kesice želatina
8 kašika hladne vode
200  gr jagoda

Preliv  :

1 kesica crvenog preliva za tortu
200 gr jagoda
2 dl vode


Penasto umutiti jaja i šećer pa postepeno dodavati vodu , prašak za pecivo i brašno.Sve dobro izmešati i preručiti u okrugli pleh veličine 24.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru dok ne porumeni.Pečenu koru ohladiti pa iseći po sredini da se dobiju dve tanje kore.
Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri.Polovinu jogurta sipati u odgovarajuću šerpu , dodati šećer i nabubreli želatin pa polako zagrevati na šporetu da se svi sastojci otope ,pazeći da ne ključa.Sipati drugu polovinu jogurta još malo promešati i skloniti sa šporeta  i ostaviti da se ohladi.Šlag umutiti pa  sjediniti sa ohlađenim jogurtom , dodati  seckane jagode i naneti na koru a sa drugom preklopiti.Preko kore poređati sečene jagode na listiće.
Sastaviti preliv za tortu sa vodom pa polako zagrevati na šporetu dok ne počne da se želira i preliti preko jagoda.
Ostaviti u frižideru da se stegne.

Нема коментара:

Постави коментар