Sve moje salate,kada spremam trpezu za goste,punim u ove male slane krckave korpice koje su em dekorativne , em ukusne.Ima malo više posla oko njih ali je zato uživanje gledati kako ih gosti tamane sa merakom.
Sastojci :
300 gr brašna
1 mala kašika soli
1 kesica praška za pecivo
2 male kafene šoljice ulja
1,5 mala kafena šoljica kisele ili obične vode
50 gr susama
50 gr lana
malo kima
malo seckanom pečenog kikirikija
U dublju posudu sjediniti brašno , so ,prašak za pecivo , susam , lan , kim , kikiriki, ulje i vodu pa umesiti glatko testo.Od testa praviti manje loptice i svaku rastanjiti oklagijom da bude što tanja , jer prilikom pečenja testo će narasti i proširiti se.Kalupe raznih oblika ili za projice namazati uljem i spuštati rastanjeno testo da bude do same ivice pleha.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korpice dok blago ne porumene.
U ovomesečnoj igrici , Ajme koliko nas je ,domaćica Nataša sa bloga" Moja slatka kuhinja " kao zadatu temu odabrala je susam.
Ovo je baš dekorativno :)
ОдговориИзбришиMoji ih obozavaju i bez fila da jedu jer podsecaju na krekere.
ОдговориИзбриши