Blog namenjen hrani i svemu vezanom za kulinarstvo.Pokušaću da na zadovoljstvo posetioca podelim omiljene recepte ,sitne kulinarske tajne i fotografije gotovih jela.Zaljubljenici u kulinarsku umetnost ,amateri, profesionalni kuvari svi ste dobrodosli na ovaj blog.Nadam se da moj trud neće ostati nezapažen ,te da će bar jedan od mojih budućih postova kod vas naići na simpatije.Pozdrav i uživajte u Hrani Ljubavi.
Translate
среда, 31. децембар 2014.
Slatki medenjaci
Sastojci :
300 gr mekog brašna
100 gr margarina
1 jaje
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaa
2 kašike začina za medenjake
4 kašičice meda
Glazura :
150 gr šećera u prahu
2-3 kašike vrele vode
Med i margarin otopiti na tihoj vatri.Brašno pomešati sa šećerom , pecivom , vanilin šećerom , kakaom i začin za medenjake.Umutiti jaja pa dodati u drašno i zamesiti sa otopljenim margarinom i medom.Smesu izručiti na radnu površinu i sve lepo umesiti da se dobije glatko testo.Umotati testo u najlonsku foliju i ostaviti da miruje 10 - 15 minuta.
Rastanjiti testo oklagijom na debljinu 5 mm i raznim modlicama vaditi željene oblike.
Medenjake poređati u podmazani pleh i peći 10 - tak minuta na 180 stepeni.
Pečene medenjake izvaditi iz rerne i ohladiti.
Umutiti glazuru drvenom varjačom od šećera u prahu i vrele vode , da se dobije gusta bela masa ( kao za rozen tortu ) U glazuru po želji mogu se umešati prehrambene boje.
Na svaki medenjak naneti glazuru.
Kanadska torta
Kada dođe decembar svaka domaćica počne polako da priprema novogodišnji meni za najluđu noć.Pored neizostavne sarme , ruske salate i raznih delikatesa kruna večeri je uvek torta.I tako uvek se isprobava nešto novo i spektakularno i do sada neviđeno.A ako ste za one klasične stare dobro proverene torte , onda je za vas ova pravi pogodak.
Sastojci za kore :
150 gr čokolade za kuvanje,
150 gr šećera,
170 gr putera,
5 jaja,
100 gr brašna
Fil :
0,5 l mleka,
150 gr šećera,
4 kašike gustina,
5 žumanaca,
250 gr putera,
100 gr čokolade
Na pari otopite čokoladu, a jaja odvojte na belanca i žumanca. Penasto umutite puter sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance, stalno muteći. Kada se sve dobro sjedini dodati otopljenu čokoladu i umešati brašno. Umutiti čvrst sneg od belanaca i lagano ga sjediniti s prethodnom smesom. Preručiti smesu u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i peći na 170 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri ili četiri dela (zavisi od debljine kore ). Oko 400 mililitara mleka stavite da se na pari kuva sa šećerom. Posebno umutite gustin, žumanca i preostalo mleko i kad se šećer u mleku istopi, kada mleko prokuva, dodati smesu od gustina i žumanaca. Mešati neprekidno dok se krem ne zgusne, pa skloniti s vatre. Ohlađen krem umutiti s puterom i podelite ga na dva dela. Jedan deo krema ostaje žut, a u drugi dodati rastopljenu čokoladu. Filovati kore, prvo čokoladnim kremom, a zatim svetlim kremom. Nafilovanu tortu dekorisati po ukusu.
понедељак, 29. децембар 2014.
Novogodišnji keksići
Ovomesečna tema za igricu Ajme koliko nas je ,je đumbir a domaćica Dubravka sa bloga Dzoli volinet.kuvar
Sastojci :
200 gr margarina
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo
1 dl mleka
500 gr brašna
1 mala kasika djumbira u prahu
U dublju posudu pomešati omekšali margarin , vanilin šećer i šećer pa penasto umutiti . Dodati prašak za pecivo , brašno ,djumbir i mleko.Sve lepo sjediniti , izručiti na radnu površinu i umesiti glatko testo.Testo staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Izvaditi testo iz frižidera rastanjiti oklagijom , praviti figure raznih oblika po želji i ređati u podmazani pleh .Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolačiće 15 - 20 minuta pazeći da ne izgore.
среда, 24. децембар 2014.
Mini krofnice punjene čokoladnim filom
Sastojci
3 jaja
300 gr šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
16 - 180 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
rendana kora jednog limuna
3 kesice vanilin šećera
2 kašike cimeta
Fil
0,3 dl mleka
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
50 gr čokolade
Penasto umutiti jaja , vanilin šećer i šećer pa postzepeno dodavati , prašak za pecivo , rendanu koru limuna, jogurt, ulje , brašno i cimet.Sve dobro umutiti i peći u kalupe za mini krofnice .
Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostalododati šećer i staviti na šporet da se kuva.U ključalo mleko sipati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta umešati čokoladu da se istopi i ohladiti.Napuniti špric za tortu filom i puniti krofnice.
четвртак, 11. децембар 2014.
Decembarski broj
U novom broju časopisa Njam - njam za decembar , koji izlazi svakog 10- tog u mesecu , možete pronaći interesantna jela i dezerte za predstojeći Božić i Novu godinu.Među odabranim receptima tu su , tost kućica , gurmanska ikebana , brokoli u lisnatom testu , bif burginjon , rolnice sa povrćem , ledene mak kockle , čarobne jelkice i još puno dobrih i proverenih recepta.
Piramida rolat sa mlevenim mesom
Trouglovi sa prazilukom
Piramida rolat sa mlevenim mesom
Trouglovi sa prazilukom
Пријавите се на:
Постови (Atom)