Translate

петак, 5. април 2013.

Medvedići



Sastojci :

200 gr masti
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo
1 dl mleka
500 gr brašna
3 - 4 kašike kakaa

U dublju posudu pomešati mast , vanilin šećer i šećer pa penasto umutiti . Dodati prašak za pecivo , brašno i mleko.Sve lepo sjediniti , izručiti na radnu površinu i umesiti glatko testo.Podeliti testo na dva jednaka dela pa jedan deo umesiti sa kakaom.Testo staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Rastanjiti oklagijom oba testa pa pomoću okrugle modle ( prečnik veće čaše )vaditi krugove .Sa manjom okruglom modlom ( prečnik manje rakijske čaše ) vaditi krugove i jedan staviti na sredinu većeg kruga  da se napravi njuškica , a od drugog kruga napraviti uši tako što se preseče  na pola.
Napraviti male loptice koje će biti oči i nos ,a od malog valjkastog dela napraviti usta.Izrezati male mašnice i staviti jednu na uvo medvedića a drugom staviti ispod brade.
Zarejati rernu na 200 stepeni i peći medvediće vodeći računa da ne izgore.

Нема коментара:

Постави коментар