Translate

четвртак, 18. април 2013.

Nesqvik-san torta


Sastojci :

    Braon kora  :

     5 belanaca
     5 kašika šećera
     1 kesica pudinga od čokolade

    Žuta kora  :

     5 belanaca
     5 kašika šećera
     1 kesica pudinga od vanile

    Bela kora  :

     5 belanaca
     5 kašika šećera
     3 kašika gustina

    Fil  :

     15 žumanaca
     10 kašika šećera
     10 kašika brašna (punih)
     1 l mleka
     1,5 margarin
     400 gr nesquika
     300 gr krem šlaga



Priprema :

    Braon kora :
    Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah pudinga  od čokolade.Ispeći koru na 180 stepeni oko 10 - 15 minuta.
 
    Žuta kora :
    Umutiti  5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrt sneg i lagano dodati prah  puding od vanile.Ispeći koru na 180 stepeni oko 10 - 15 minuta.
 
    Bela kora :
    Umutiti  5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrt sneg i lagano dodati 3 kašike gustina.Ispeci koru na 180 stepeni oko 10 - 15 minuta.
 

    Fil:

    15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera,pa dodati 10 kašika brašna i 2 dl mleka.Sve to zakuvati u 8 dl mleka.U vruću masu umešati 200 gr nesqvika, a kada se sve ohladi dodati umućeni margarin,izmiksati i dodati još 200 g nesqvika.                       Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dl mleka.

Finalni postupak

Ređati braon kora - fil - šlag - bela kora - fil -šlag - žuta kora - fil - šlag.



Нема коментара:

Постави коментар