Translate

недеља, 7. април 2013.

Torta sa bananama i čokoladom




Sastojci :

Kora :

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaa

Fil :

2 jaja
6 kašika šećera
3 kašika brašna
1 dl mleka
1 kesica vanilin šećera
100 gr čokolade
250 gr margarina
5 banana
300 gr mlevenog keksa

Ukras :

100 gr šlaga

Penasto umutiti belanca sa 2 kašike šećera.Žumanca umutiti sa 2 kašike šećera pa dodati brašno , kakao i umućena belanca.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru.
Umutiti jaja sa šećerom , dodati brašno , mleko , vanilin šećer i sve staviti da se skuva dok se ne zgusne ( kao puding ).Kada je fil kuvan dodati čokoladu , mešati da se otopi pa ostaviti da se fil skroz ohladi.Penasto umutiti margarin i sastaviti sa filom , dodati mleveni keks i pasirane banane.Sve dobro promešati i naneti fil preko kore.
Penasto umutiti šlag i ravnomerno rasporediti po filu.

Нема коментара:

Постави коментар