Od davnina se u našim krajevima proja jela kao zamena za hleb.Jako je
zdrava , sita i kalorična.Sada se malo manje koristi kao zamena za hleb
ali zato je neizbežna uz kiseli kupus , sarmu i podvarak.Ja lično volim
da je imam i za doručak uz jogurt ili kiselo mleko .Kako se vremena
menjaju tako i proja poprima nove dodatke , pa to onda ne bude klasična
već bogatija verzija stare .
Sastojci :
2 jaja
2 dl ulja
2,5 dl vode
1 kesica praška za pecivo
1 šoljica belog brašna (mala šoljica za kafu )
3 šoljice kukuruznog žutog brašna
so
bosiljak
majčina dušica
Umutiti jaja i prašak za pecivo pa postepeno dodavati ulje , vodu , brašno , kukuruzno žuto brašno i posoliti po ukusu.
U dobro umućenu masu dodati seckani bosiljak i majčinu dušicu (mogu i suvi začini ), promešati i sipati u podmazani pleh.Ostaviti da odmara pre pečenja 30 minuta.
Zagrejati rernu na 250 stepeni , staviti pleh i odmah smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći proju.
Нема коментара:
Постави коментар