Translate

среда, 2. октобар 2013.

Upletena pogača



Sastojci :

500 gr brašna
1 mali kvasac
2 dl ulja
1 mala kašika šećera
2 - 3 male kašike soli

Premazivanje :

ulje

Potopiti kvasac u malo mlake vode .U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , ulje  , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Testo ostaviti da naraste na toplom mestu pa premesiti dva puta.Kada je testo drugi put naraslo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke.
Svaku jufku rastanjiti, na veličinu pleha u koji će se peći,i premazati uljem.Premazane jufke ređati jednu na drugu , staviti u pleh pa preseći kroz sredinu , ali ne skroz do ivice pleha,da se dobije osam trouglova.Svaki trougao zaseći po sredini i provlačiti ivicu trougla kroz taj rez tri puta , kako bi se trougao upleo.Postupak ponoviti i sa ostalim ivicama trougla pa na sredinu staviti nekoliko malih od testa loptica i premazati uljem.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pogaču dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар