Sastojci :
1,5 dl mleka
1 dl jogurta
1 kvasac (20 g )
1 jaje
500 g brašna Čeković mlin
malo šećera , so
125 g margarina
Premaz :
1 jaje
U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , doliti jogurt i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 7 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.
Tako nafilovano testo margarinom rastanjiti u pravougaonik debljine pola prsta .Potom seći trake debljine prsta i nožem zaseći do pola sitne tračice.Isečenu traku pažljivo urolati i staviti u podmazani pleh.Postupak ponavljati i sa ostalim trakama.
Kada su ježići napravljeni umutiti jaje i svaki premazati.Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар