Sastojci :
Kore :
300 gr brašna
150 gr šećera u prahu
1 kafena šoljica ulja
1 kesica praška za pecivo
kisela voda po potrebi
Fil :
300 gr šećera
1/2 čaše vode
300 gr mlevenog keksa
1 rendana zaleđena pomorandža
Glazura :
150 gr čokolade
2-3 kašike ulja
Sastaviti brašno , šećer u prahu , prašak za pecivo i ulje pa sve zamesiti sa kiselom vodom da se dobije glatka masa.Testo podeliti na dva jednaka dela i svaki razvući što tanje i peći na 180 stepeni , vodeći računa da kore ne izgore.
Špinovati šećer i vodu pa skloniti sa ringle , umešati mleveni keks i rendanu pomorandžu .Ostaviti da se malo prohladi pa filovati kore.
Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Kolač seći sutradan , pošto će korice kada odstoje da budu mekše i lepo će se seći.
Нема коментара:
Постави коментар