Translate

недеља, 30. јун 2013.

Punjene tikvice



Sastojci :

6 - 7 tikvica
3 glavice crvenog luka
1 glavica belog luka
300 gr mlevenog mesa
100 gr pirinča
vegeta
biber
začin za suvlaki ( može a i ne mora )
ulje

Sos :

3 - 4 mašike brašna
3 dl paradajz sosa
ulje
voda
nekoliko listića svežeg bosiljka

Sitno iseckati crveni i beli luk i dinstati na ulju pa dodati mleveno meso i mešati dok se sve lepo ne sjedini i izdinsta.Pirinač skuvati , procediti i sjediniti sa dinstanim lukom i mesom.Dodati vegetu , biber i začin za suvlaki promešati i skloniti sa ringle.
Tikvice iseći na pola i izdubiti sredinu , poređati u odgovarajuću šerpu i puniti filom.Na malo ulja staviti brašno i mešati da se dobije svetlo braon boja , pa dodati paradajz sok ,malo mešati dok ne počne da se zgušnjava i doliti vodu , bosiljak i ostaviti da jednom proključa pa sipati u šerpu sa tikvicama.
Rernu ukuljučiti na 250 stepeni i peći tikvice dok ne omekšaju.







Нема коментара:

Постави коментар