Sastojci :
Kora :
7 jaja
200 gr šećera
200 gr brašna
1 kašika vruće vode
1 kesica praška za pecivo
2 male kašike kakaa
2 kesice vanilin šećera
2 dl soka od višnje
Fil I :
2 kesice vanilin šećera
1 kesica preliva za tortu
3 kašike šećera
2 dl soka od višnje
500 gr višnja
Fil II :
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina
10 kašika šećera
5 kašika šećera u prahu
100 gr šlaga
Dekoracija :
200 gr šlaga
50 gr narendane čokolade
Sastaviti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i mutiti dok ne postanu dovoljno gusta pa dodati kašiku vode , brašno , prašak za pecivo i kakao.Sve dobro sjediniti pa sipati u okrugli pleh broj 24 i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti pa preseći na tri kore.
Sastaviti sok od višnje sa šećerom , vanilin šećerom i prelivom za torte pa staviti na šporet i mešati dok masa ne počne da se steže , potom dodati višnje i još malo mešati.
Prvu koru poprskati sokom od višnje pa na nju naneti želirane višnje i ostaviti da se skroz ohladi.
Odvojiti malo mleka pa rastvoriti puding a u ostatak staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti.Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i predhodno umućenim šlagom.
Kada se voće na prvoj kori ohladilo i steglo naneti malo fila pa staviti drugu koru i poprskati sokom , naneti fil i preklopiti sa trećom korom , poprskati sokom i celu namazati sa ostatkom fila.
Umutiti šlag i namazati celu tortu pa ukrasiti rendanom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар