Sastojci :
Kora :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
2 kašike soka od limuna
Fil :
3 kesice pudinga od vanile
5 kašika griza
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
1 l vode
300 gr bobičastog voća ( ribizle , maline , jagode )
Dekoracija :
200 gr šlaga
Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati prašak za pecivo , brašno , limunov sok i ulje.Sve dobro sjediniti i sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
U 0,7 dl vode staviti šećer i vanilin šećer pa kuvati.Pomešati puding i griz i rastvoriti sa 0,3 dl vode pa umešati u ključalu vodu i skuvati gust fil.
Skuvani fil naneti na ohlađenu koru , preko poređati bobičasto voće , ohladiti i premazati umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар