Translate

недеља, 15. септембар 2013.

Tart od jabuka



Sastojci :
Kora :

300 gr brašna
150 ml ulja
100 gr šećera
malo vode
malo djumbira

Fil :

500 gr jabuka
1 kesica vanilin šećera
50 gr šećera
3 - 4 kašike džema od kajsije
50 gr suvog grožđa
malo ulja

Zamesiti glatko testo od brašna , ulja ,šećera i vode pa ostaviti u frižideru da odstoji dok se ne pripremi fil.
Jabuke oljuštiti i iseći na tanke listiće i dinstati ih sa vrlo malo ulja dok ne porumene.
Testo rastanjiti i obložiti okrugao pleh, stim da su ivice podignute prema vrhu pleha.Premazati džem od kajsije , naneti fil od jabuka ,posuti vanilin šećerom i šećerom i na kraju dodati suvo grožđe.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći tart dok ne porumeni.

2 коментара:

  1. super recept. Obožavam tartove , pogotovu sa jabukama ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i ja ih volim i ne biram koje je voce , ali kao sto ti kazes sa jabukama je najbolji.

      Избриши