Translate

недеља, 04. јануар 2015.

Posno predjelo II

Kada sam pravila ovo predjelo htela sam da bude malo drugačije i da se ne forsira previše tunjevina jer bi onda sve tortice i rolati bili otužni i jednakih ukusa.Svaki rolat , tortica ili kuglice su ukusi sami za sebe i nisu monotoni .Gosti su bili , blago je reći , oduševljeni , jer su navikili da se kod mene za predjelo dooooooooobro krka i mezeti .Toplo vam preporučujem ove slaniše koji su em lepi na oko a tek za nepca neću ni da pričak.Da čovek ne poveruje jer je posno.



Posni slani rolat dvokolore
Rolat sa tunjevinom i ajvarom
Posna tost torta
Rozen torta sa pohovanim paprikama
Smoki kuglice
Kuglice sa kikirikijem
Slane mini krofnice punjene ribljom paštetom


                                                         Posni slani rolat dvokolore
       
Sastojci :
2 lista oblande
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
500 gr šampinjona
100 gr kačkavalja
200 gr posnog majoneza
100 gr pečenog susama
400 gr ajvara
biber po ukusu
vegeta
ulje
Oblande pre filovanja prekriti vlažnom krpom da omekšaju.
 Praziluk i crni luk sitno iseckati, te propržiti na ulju. Dodati seckane šampinjone i dinstati dok ne uvri sva tečnost.Potom dodati biber i vegetu ,promešati i skloniti sa šporeta da se ohladi.
 Začiniti biberom i mešavinom zacina po ukusu.
 Posebno pomešati  majonez , pečeni susam i rendani kačkavalj.
 Prvi list oblande premazati mešavinom susama, majoneza i kačkavalja.
 Preko toga naneti fil od šampinjona i luka, pa preklopiti drugim listom oblande i premazati ajvarom.
Pažljivo urolati, pa rolat ostaviti na hladnom da se malo stegne.


                                                        Rolat sa tunjevinom i ajvarom

Sastojci :


2 lista oblande
1 konzerva tunjevine
100 gr margarina
50 gr pečenog susama
100 gr šećerca
4 - 5 seckana kisela krastavčića
3 kašike ajvara
Tunjevinu i margarin izmiksati u blenderu pa dodati susam ,  kuvani šećerac , krastavčiće i ajvar.Oblandu staviti između dve mokre krpe i omekšati je pa urolati i skloniti krpu.Naneti fil na oblandu urolati i ostaviti da se stegne.


                                                                    Posna tost torta

Sastojci :
1 pakovanje tost hleba
2 tunjevine u kari sosu
5 šargarepe
5 kiselih krastavčića
100 gr majoneza
100 gr posnog kačkavalja
Šargarepu skuvati i iseckati na kockice.Krastavčiće iseckati na kockice i sastaviti sa šargarepom pa joj dodati tunjevine i 50 gr majoneza.Sve dobro sastaviti i filovati tost hleb.Na zadnju koru namazati ostatak majoneza i preko narendati kačkavalj.



                                                 Rozen torta sa pohovanim paprikama

                                                                           Sastojci :

1 pakovanje slanih rozen kora
300 + 100 gr majoneza
150 gr pečenog susama
200 gr rendanog kačkavalja
100 + 100 gr sitno seckanog kikirikija
15-20 pečenih paprika
200 gr prezli
150 gr brašna
200 gr margarina
ulje
Svaku papriku prvo uvaljati u brašno potom otopljeni margarin pa prezle i pržiti na vrelom ulju.
U dublju posudu sastaviti 300 gr majoneza ,100 gr  kikirikija , susam i rendani kačkavalj.Na list rozen kore naneti prvo mešavinu od majoneza i susama , potom poređati paprike i preko njih vrlo malo naneti majoneza i razmazati.Preklopiti drugom korom i tako dok se ne utroši sav materijal.Na zadnju koru namazati majonez i posuti sa ostatkom kikirikija.


Smoki kuglice

Sastojci :

200 gr smokija
100 gr pečenog susama
100 gr pečenog sitno seckanog kikirikija
50 - 100 gr margarina
1 - 2 kašike majoneza

Smoki samleti u blenderu pa ga sastaviti sa umućenim margarinom i kikirikijem .Praviti kuglice i uvaljati u susam.


Kuglice sa kikirikijem
Sastojci :
50 - 100 gr margarina
150 gr mlevenih posnih pereca
150 gr mlevenih posnih krekera
5 -6 kašika pečenog mlevenog kikirikija
100 gr majoneza
Penasto umutiti margarin pa dodati perece , krekere , kikiriki i majonez.Praviti kuglice , uvaljati u seckani kikiriki i po želji svaku staviti na kreker sa malo majoneza.



Slane mini krofnice punjene ribljom paštetom

Sastojci :

200 gr kukuruznog brašna
200 gr belog brašna
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1,5 dl vode ( manje više zavisi od gustine mase )
so
2 tube riblje paštete po izboru 

Pomešati sve sastojke da se dobije žitka masa pa peći u aparatu za mini krofnice.Ohladiti krofnice pa puniti ribljom paštetom.



2 коментара:

  1. Odlična posna predjela, a posnih recepata nikad dosta. Srećna ti Nova 2015 godina!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Zorice na cestitki za Novu godinu , a za predjelo si u pravu nikad dosta .

      Избриши