Translate

субота, 21. новембар 2015.

Torta Emilija

Sastojci za koru :

9 belanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
1,5 kašika ulja

Fil :

3 kesice pudinga sa ukusom vanile
17 kašika šećera
9 žumanaca
6 kašika gustina
1 l mleka
250 g margarina
0,5 l slatke pavlake
300 g šećera u prahu
3 kutije jaffa keksa 
1 kg banana


Penasto umutiti belanca sa šećerom pa polako dodati brašno i ulje.Sve polako promešati i preručiti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se kora ispeče.
Umutiti žumanca pa sjediniti ih sa pudingom , gustinom i malo mleka a u ostatak mleka staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da vri umešati rastvoreni puding , žumanca i gustin i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.

Finalni postupak :Fil i slatku pavlaku podeliti na tri jednaka dela.

Na koru prvo naneti  fil , premazati sa slatkom pavlakom , potom poređati jaffu , preko nje naneti drugi deo fila a preko njega slatku pavlaku, potom poređati banane sečene na kolutove preko njih treći deo fila i slatke pavlake.





4 коментара:

  1. Torta mi se bas sviđa,lepo izgleda,slike su super i privlace da procitas tekst,a ukus je sigurno fino kremast.

    ОдговориИзбриши
  2. Prava poslastica, za sve ljubitelje kremastih kolača i torti, mislim da je pravi izbor...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volim torte sa koricama a ova je i jos kremasta i jako finog ukusa.

      Избриши