Translate

петак, 11. август 2017.

Zemičke sa aromatičnim biljem





                                                                                 Sastojci:

                                                               250 g brašna  Čeković mlin,
                                           250 g  brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin ,
20 g kvasca,
                                                                        1 kašičica šećera,
   ½ kašičice soli,
70 ml ulja,
                                                                        250 ml mlake vode,
2 kašike seckanog sremuša,
2 kašike seckanog spanaća ili koprive,
1 kašičica pasiranog belog luka

U 100 ml tople vode potopiti kvasac sa kašičicom šećera i razmutiti. Sačekati da smesa zapeni.Brašna usuti u posudu za mešenje, dodati so i dobro promešati. U pripremljeno brašno dodati ulje, kvasac i ostatak vode pa umesiti glatko i mekano testo. Prekriti i ostaviti na toplom mestu da se duplira. U nadošlo testo dodati seckano začinsko bilje, premesiti testo i ostaviti da miruje 10-ak minuta. Testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu i podeliti na deset delova. Svaki deo premesiti i formirati zemičke.Testo ređati u podmazan kalup ili pleh obložen papirom za pečenje.Pripremljene zemičke prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da nabujaju.Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta.






2 коментара: