Translate

субота, 11. август 2018.

Domaći ražani hleb







Sastojci :



300 ml mleka,
150 ml vode
 1 kašičica šećera,
1 sveži kvasac,
2 kašike maslinovog ulja
soli po ukusu
200 g belog brašna tip 400 Čeković mlin
300 g ražanog brašna Čeković mlin


Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka,U dublju posudu  staviti ražano brašno,so,šećer,ulje , otopljeni kvsac i sve zamesiti sa mlakim mlekom i vodom.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.

Naraslo testo  premesiti i rastanjiti u tanak pravougaonik pa urolati i preseći na dve jednake polovine.U nauljenu tepsiju staviti vekne pa (odozgo zaseći na nekoliko mesta da se dobiju lepe šare ) ih ostaviti još malo da narastu.Kada je testo naraslo premazati uljem i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečeni hleb izvaditi i prohladiti pa seći na šnite i služiti uz jelo.




Нема коментара:

Постави коментар