Translate

среда, 26. септембар 2018.

Povrtna pita



Sastojci :
2 tikvice,
 2 šargarepe, 
300 g šampinjona, 
100 g kačkavalja,
 100 g slanine, 
1 veća glavica crnog luka, 
2 kriške hleba, 
3 jajeta, 
2 dl mleka,
 0,2 dl ulja,
so , biber.
Tikvice i šargarepu oljuštiti i iseći na veće kocke,šampinjone iseći na listove ,slaninu i crni luk sitno iseckati.Kriške hleba iseći na kocke.Na  ulju propržiti luk pa dodati slaninu , malo prodinstati dok ne porumeni pa staviti tikvice i šampinjone  so i biber i dinstati na umerenoj vatri dok ne omešaju a suvišna tečnost uvri.Šargarepu skuvati i ocediti.Posebno umutiti jaja i mleko , dodati kockice hleba i promešati. Zatim dodati  dinstano povrće i šargarepu, polako promešati i preručiti u okruglu nauljenu tepsiju.Preko posuti rendani kačkavalj i staviti da se pita peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.




Нема коментара:

Постави коментар