Translate

недеља, 7. април 2013.

Viršle u testu - Hrenovke



Sastojci :

500 gr brašna
1 jaje
1 dl ulja
1 mala kašika soli
1 dl jogurta
1  kesica suvog kvasca ( može i sveži 1 kocka )
voda po potrebi za mešenje testa
10 viršli

Premaz  :

1 jaje

U dublju posudu pomešati brašno , so , kvasac , ulje , jaje i mlaki jogurt  pa zamesiti testo sa dodavanjem mlake vode da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruči.Skuvati viršle i ohladiti.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na 10 jednakih jufki.Svaku jufku malo rastanjiti , staviti viršlu  , urolati i popreko iseći na nekoliko mesta.Jedan krug gurati na levu stranu , drugi na desnu i sve tako do kraja testa.
Ili  sečeno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug pa spojiti krajeve.
Testo premazati umućenim jajetom i peći u zarejanoj rerni na 250 stepeni.






Нема коментара:

Постави коментар