Translate

субота, 18. мај 2013.

Junetina sa artičokama i spanać pireom



Sastojci :

500 gr junetine
300  - 400 gr  sveže artičoke  ili marinirane 200 - 300 gr
2 dl junećeg bujona
100 gr maslaca
malo limunovog soka
100 gr senfa
7 dl mleka
500 gr spanaća
2 glavice belog luka
2 dl ulja
3 -4 kašike brašna
so
250 gr krompira

Očistiti artičoku od spoljašnjih listova , staviti u dublju šerpu i naliti sa vodom da ogrezne ,posoliti , dodati limunov sok i staviti na šporet da se dinsta .Dinstati oko 15 minuta dok ne omekšaju.
Junetinu izlupati i nožem zaseći male rezove , posoliti ,pa te rezove napuniti senfom. U tiganj staviti maslac da se otopi pa poređati junetinu i okretati sa svake strane dok meso ne bude do pola pečeno.Naliti sa junećim bujonom i dinstati dok se tečnost ne karamelizuje.
Spanać obariti u slanoj vodi , ocediti i sitno iseckati.
U odgovarajuću šerpu sipati ulje , brašno i pržiti da se dobije zlatno braon boja pa dodati sitno seckani beli luk , spanać i pola mleka.Mešati da se sve polako sjedini i zgusne pa postepeno dodavati ostatak mleka .Posoliti po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina .Oljuštiti krompir i obariti u slanoj vodi.
Junetinu  i artičoke servirati na tanjiru , preliti karamelizovanim sosom preostalim od dinstanja junetine , dodati spanać pire i kuvani krompir.

Нема коментара:

Постави коментар