Translate

уторак, 14. мај 2013.

Salčići



Sastojci :

1/2 l belog vina
2 jaja
sok od jednog limuna
pola male kašičice soli
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kafene šoljice šećera
1 kg brašna
500 gr svinjskog sala
marmelada po želji

Posipanje :

100 gr šećera u prahu

U dublju posudu sjediniti jaja , prašak za pecivo , šećer i so ,pa mutiti da se sve lepo promeša i potom dodavati sok od limuna , belo vino i brašno.Testo izručiti na radnu površinu i dobro ga umesiti pa pomoću oklagije rastanjiti i premazati sa omekšalim salom.Premazano testo preklopiti kao knjigu , pokriti krpom i ostaviti da miruje na sobnoj temperaturi 30 minuta .Posle mirovanja testo rastanjiti oklagijom , premazati salom i preklopiti kao knjigu .Postupak ponoviti još jednom.
Rastanjiti testo oklagijom što tanje ,seći kocke i na sredinu svake staviti po malo marmelade pa ivice spojiti u trougao a druge dve sastaviti ili na svaku kocku staviti po malo marmelade i preklopiti .Salčiće ređati u ne podmazanom plehu .Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći salčiće dok ne porumene.Pečene salčiće posuti šećerom u prahu.












2 коментара:

  1. Zdravo, ovi mi salcici mi izgledaju odlicno. Samo me interesuje, posto sam Muslimanka I ne pijem vino I ne koristim svinjetinu, mogu li se ivi sastojci necim zamjeniti? Jeli vino stabljeno radi arome samo? Mogu li koristiti puter mozda ili biljnu mast? Hvala I puno uspjeha u vasem radu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvini sto ti ranije nisam odgovorila jer tek sada vidim komentar.Sto se sala tice predpostavljam da moze i margarin a voda umesto vina.Nisam nikada ovako pravila ( sa zamenjenim sastojcima ) ali na slican nacin se pravi i lisnato testo tako da mislim da mogu da se zamene sastojci.

      Избриши