Translate

понедељак, 3. јун 2013.

Indijaneri



Sastojci :
Testo :

4 jaja
100 gr šećera
100 gr brašna
100 gr gustina

Fil :

6 belanaca
13 kašika šećera

Sirup :

100 gr šećera
malo vode

Glazura :

100 gr čokolade
1 dl ulja

Posebno umutiti belanca sa šećerom pa kada se dobije čvrst šam dodati žumanca , brašno  i gustin.Sve dobro promešati pa masu sipati u špric za tortu sa okruglim glatkim nastavkom i istiskivati krugove obima 3 - 4 cm ( ili sipati masu u pleh pa kada je kora pečena pomoću male čašice vaditi krugove ).Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Šećer i malo vode staviti da se skuva i dobije sirup.
Umutiti belanca a onda dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrst šam pa u njega sipati skuvani sirup.  Staviti posudu sa umućenim belancima u šerpu sa vodom , pa ukuljučiti rernu da se polako voda zagreva dok se belanca mute mikserom dok ne postanu jako čvrsta.
Kada je fil gotov sipati u špric za tortu i naneti na pečeno testo , tako da svaki sloj bude nešto uži od predhodnog.
Čokoladu i ulje rastopiti na pari pa svaki kolač umočiti u nju.



Нема коментара:

Постави коментар