Translate

понедељак, 11. август 2014.

Šeherezada

Dosta dugo imam ovaj recept i nikako da dođe na red za pravljenje.U nedostatku vremena a u velikoj želji za slatkim rešila sam da je napravim jer ništa se ne peče a torta je veoma lagana i jako ukusna.Ukućani oduševljeni a Šeherezada je postala hit ovoga leta i omiljena brza poslastica.


Sastojci :

2 pakovanja turskog keksa punjenog čokoladom
1,5 l mleka
5 kesica pudinga sa ukusom karamele
12 kašika šećera
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
400 gr šlaga
kisela voda za mućenje šlaga



Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sipati u dublju posudu , dodati šećer i staviti da se kuva.U ključalo mleko dodati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim kremom.Šlag umutiti sa kiselom vodom ( može i mleko ).

Keks ređati na pleh ( nemora da se umače u mleko omekšaće kad odstoji u frižideru dok se torta bude hladila ), premazati filom od karamele , naneti šlag pa opet keks i sve tako redom dok se sav materijal ne utroši.Na kraju celu tortu premazati šlagom .


4 коментара: