Translate

понедељак, 10. новембар 2014.

Izbor za Naj tortu .

25 - to jubilarno takmičenje u Naj torti je završeno.Utisci su solidni .Torte iz godine u godinu sve bolje , sve lepše i sve veće.Konkurencija jaka ali dobra.Kada sam se prijavila za ovo takmičenje znala sam da neću pobediti jer iskreno nemam ni želje za tim.Znajući kakvi se sve vrsni poslastičar majstori prijavljuju smešno bi bilo i nadati se tome.Naspram svih onih Lepotica ,Princeza , Alisa , Meda , Štrumfova i raznoraznih dečijih omiljenih likova , moja torta je među njima bila ko ružno pače ( barem ja tako mislim ).Lično volim ovakva okupljanja gde se  mi sve virtuelne prijateljice ,neke prvi put ,vidimo i ispričamo .Imala sam čast da upoznam Maju sa bloga majinakuhinja , Kristinu sa bloga domacicazavas , Biljanu i naravno tu su bila i poznata lica Sanja sa bloga ultimativnisastojak , Verica i pobednica ovog festivala Valentina .Sve u svemu bilo je ovo još jedno lepo i bogato druženje sa dragim mojim prijateljicama i iskreno nadam se skorašnjim susretima pa makar i na sličnim manifestavijama .



                                                                      Milka torta


                                                                                            
Sastojci za tri kore :

21 belanaca
21 kašika šećera
300 gr prženog mlevenog lešnika
6 kašika brašna
3 kesice praška za pecivo

Fil :

1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
8 kašika brašna
8 kašika šećera
7 žumanaca
1 kesica vanilin šećera
350 gr margarina
200 gr milke od lešnika
200 gr bele milke
200 gr šlaga

Dekoracija :

300 gr šlaga ili fondan

Ispeći tri kore od po 7 belanaca , 7 kašika šećera,100 gr prženog mlevenog lešnika , 2 kašike brašna i 1 kesica praška za pecivo.Masu peći u plehu obloženom papirom za pšečenje na 200 stepeni.
Puding i brašno rastvoriti sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i brašno , pa zakuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Na pari kuvati šećer , žumanca i vanilin šećer.Kad se sve skuva skloniti i ohladiti pa sastaviti sa filom od pudinga.Margarin penasto umutiti i sjediniti sa fiom.Umućeni fil podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo umešati otopljenu čokoladu sa lešnikom i 100 gr umućenog šlaga.U drugi deo umešati otopljenu belu čokoladu i 100 gr umućenog šlaga.
Na jednu koru naneti svetli fil , kora , tamni fil , kora .Ukrasiti sa šlagom ili fondanom.














Нема коментара:

Постави коментар