Kako dugo nisam spremala kiflice , zbog raznoraznih obaveza , a pošto je ovih dana veoma hladno rešila sam da obradujem kako ukućane tako i sebe sa ovim pikantnim kiflicama.Recept sam negde videla i privukao me je na prvo gledanje pa čitanje .Do sada nikada nisam stavljala spanać u testo pa me je bilo i malo strah da li će testo da naraste ali izgleda da nisam imala potrebe za tim.Testo je naraslo i odlično se pokazalo za rad.Toplo ih preporučujem stim da se u njim može dodavati fil po želji , ja nisam ništa stavila jer ih volim prazne.Pa ako volite da eksperimentišete sa novim ukusima vi probajte a recept ide ovako.
Sastojci :
1 kg brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
100 gr blanširanog spanaća
mleko da se zamesi testo
Premaz :
1 jaje
seme susama
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju posudu sipati brašno u koje dodati šećer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom srednje tvrdo testo.Zamešeno testo podeliti na dva jednaka dela pa u jedan dodati seckani blanširani spanać i sve dobro umesiti da se sastojci povežu a drugi deo ostaje isti.Ostaviti na toplom mestu da naraste.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti , rastanjiti oklagijom oba testa posebno pa na zeleno testo staviti belo testo i još malo rastanjiti oklagijom .Testo iseći na trouglove i urolati .
Napravljene kiflice ređati u podmazani pleh , premazati umućenim jajetom, narendati margarin i posuti susamom .Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kiflice .
Нема коментара:
Постави коментар