Translate

петак, 16. јануар 2015.

Krmenadle sa komoračom i krompirom

Kao sto je poznato komorač je veoma zdrava biljka pa zašto da ne nađe mesto na Hrani ljubavi.Evo jednog jednostavnog i ukusnog recepta .Nema tačnog odnosa mera sastojaka tako da možete sami odrediti količine. Ja sam konkretno spremila od četiri krmenadle i tri komorača prosečne veličine.


Sastojci :

4 krmenadle
500 gr komorača
500 gr krompira
vegeta 
biber
voda ili bujon


Na vreloj masti propržiti krmenadle sa obe strane, dok mast ne dobije karamel boju.Tajming je najbitniji pazite da vam ne izgore.Izvaditi meso i u tu istu masnoću dodati na žilijen isečene kolute komorača.Propržiti sa obe strane(ne više od par minuta).Videćete da poprima braon boju.Kada se to dogodi nalite vodu ili bujon da ogrezne(ukoliko dodajete bujon, smanjite količinu vegete ili biljnog začina da ne presolite) ne previše.Kad počne da vri vratite krmenadle preko komorača. Kada voda ispari  skinite sa ringle.Za vreme dok se krmenadle prže  u zasebnoj posudi skuvajte krompir.Izvadite meso i komorač pa na toj masnoći propržite krompir dva, tri minuta.Možete služiti zasebno kare sa komoračom a posebno krompir ili kao ja sve zajedno.Najbitnije da se pripremi neposredno pred konzumaciju.Verujte ukus je neponovljiv.Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар