Translate

четвртак, 14. јануар 2016.

Marokanska piletina sa suvim šljivama





Sastojci

500 g belog mesa
200 g suvih šljiva
300 g šampinjona
200 g crnog luka
2,5 dl pilećeg bujona
100 g meda
veza peršuna
1 kašika rendanog svežeg đumbira
malo muskatnog oraščića
2 kašičice cimeta
1 kašičica šafrana
1 kašičica karija
so i biber
ulje
200 g pirinča

Sitno iseckati crni luk i prodinstati na malo ulja .Dodati šampinjone sečene na tanke listove i kada sve omekša dodati piletinu sečenu na kockice i propržiti je sa svih strana.Potom dodati suve šljive , rendani đumbir, bujon , med , sve začine i krčkati dok piletina ne omekša pa pustiti da delimično sva tečnost uvri i pred kraj posuti sa seckanim peršunom. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti uz jelo.

Нема коментара:

Постави коментар