Translate

петак, 15. јануар 2016.

Sočno povrće sa batkovima iz rerne


600 g krompira 
300 g šargarepe
3 glavice crvenog liuka
100 g projnog brašna
3-4 pileća batka
2 dl ulja
50 g margarina 
1 kašika prezli
pola kašičice karija
prstohvat mlevenog bibera

Oljušteni krompir i šargarepu ubaciti u kipuću vodu posoliti kašičicom vegete (može i više zavisno od ukusa) pa kratko bariti oko 5 minuta. Zatim ubaciti batkove na minut dva čisto da odmeknu.Potom sve izvaditi iz vode.Sastaviti projno brašno ,prezle, kari i kašičicu vegete,pa uvaljati krompir i šargarepu komad po komad .Luk iseći na četiri dela.U pleh (najbolje okrugli)naseckati deo od margarina i dodati 1dl ulja, zatim poređati krompir naizmenično sa lukom i šargarepom odozgo staviti batkove i dodati malo vode oko 2dl.Peći na 250 stepeni oko 25 minuta pred kraj pečenja preliti ostatkom maragarina i jos malo zapeći.



Нема коментара:

Постави коментар