Translate

среда, 6. септембар 2017.

Piletina sa pireom





Sastojci:

800 g pilećeg belog mesa,
1 glavica brokolija,
800 g krompira,
200 ml mleka,
100 g putera,
1 jaje,
300 ml junećeg bujona (kocka),
100 ml neutralne pavlake,
1 kašika senfa,
1 kašičica mlevene paprike,
2 kašike brašna Čeković mlin,
50 ml ulja,
so,
 biber,
suvi začin

Pileće belo meso uzdužno iseći na manje komade. Uvaljati u mešavinu začina i mlevene paprike pa propržiti na vrelom ulju kako bi porumenelo. Potom ga izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom. U masnoću od mesa dodati brašno i promešati, sipati supu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Zatim dodati neutralnu pavlaku i senf, začiniti po ukusu i kratko prokuvati. Cvetove brokolija odvojiti od korena i sve kratko blanširati u slanoj vodi, a potom procediti. Krompir oljuštiti, iseći na kockice, obariti ga u slanoj vodi, procediti i ispasirati. Dodati puter, jaje i mešavinu začina, pa dobro izmešati. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati prženu piletinu ostavljajući između svakog fileta razmake. Krompir pire pomoću poslastičarskog džaka istiskivati između fileta piletine. Cvetove brokolija poslagati između piletine i pirea kako bi se popunile praznine u tepsiji. Preliti pripremljenim sosom i staviti u zagrejanu rernu na 200ºC da se peče dok ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар