Translate

среда, 6. септембар 2017.

Sirna štrudla






Sastojci: Za testo:

600 g mekog brašna Čeković mlin
25 g svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
1 dl ulja,
2 žumanceta,
1/2 kašičice soli,
2 dl mleka,
1 jaje

Za fil:
 
500 g punomasnog sitnog sira,
2 dl pavlake
so,
2 žumanceta

Testo: U dublju posudu sipati mlako mleko pa dodati izmrvljeni kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, žumanca, ulje i so. Ručno izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno neprekidno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Fil: Sjediniti sitni sir sa pavlakom i žumancima. Dodati malo soli po ukusu te izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Finalni postupak: Nadošlo testo premesiti i oblikovati u dve jufke.Uzeti jednu jufku pa je istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 7 mm. Premazati ga polovinom fila od sira i urolati. Na isti način oblikovati još jednu štrudlu.Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa složiti u nju štrudle. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.



Нема коментара:

Постави коментар