Translate

среда, 27. март 2019.

Mlečne oblande





Sastojci
   
1 veće pakovanje oblandi (od 5 lista)
2 l mleka
700 g šećera
250 g maslaca ili margarina


Meko kuvati sa šećerom na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ako ga kuvate na tihoj vatri nije potrebno mešanje, ali to traje oko 2 sata. Kada kašikom uzmete malo krema (mleka sa šećerom) i padaju dve kapi naporedo sa kašike, znacete da je gotovo. Onda dodati  maslac ili margarin i nastaviti sa mućenjem na tihoj vatri dok se masa ne sjedini.
Ostaviti krem da se malo prohladi, ali ne previše.
Filovati oblande još toplim kremom, (zadnja se ne filuje), a onda ih odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohlade.
Prilikom kuvanja paziti da se krem ne prekuva, jer će se oblanda ušećeriti, ali da ne bude ni suviše redak. Pri kraju kuvanja je obavezno mešanje da krem ne zagori ili se ne zgrudva.




Нема коментара:

Постави коментар