Translate

петак, 24. мај 2013.

Torta od jagoda sa čokoladom



Sastojci :
Kora :

5 jaja
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
100 gr brašna
50 gr gustina
1 kesica praška za pecivo
3 kašike mlake vode
2 kašike sitno rendane čokolade ili nesqvika

Fil :

700 ml mleka
10 kašike šećera
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
200 gr margarina
150 gr prah šećera
150 - 200 gr seckanih jagoda

Premaz  :

100 gr šlaga
150 gr seckanih jagoda

Penasto umutiti jaja , vanilin šećer i šećer .Dodati brašno , gustin , prašak za pecivo i vodu pa kada se sve lepo sjedini dodati rendanu čokoladu i promešati.Smesu izručiti u pleh  obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati.Ostaviti da se skroz ohladi.
Odvojiti malo mleka i rastvotiti puding , a od ostalog sipati u odgovarajuču šerpu , dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati.Odvojiti pola fila za premazivanje torte.
Izvaditi koru iz krpe , namazati je filom , posuti seckanim jagodama pa iseći  na dve dugačke trake a te dve trake iseći na još  pet manjih , tako da se dobije deset traka.
Uzeti jednu traku spojiti i  staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug.Od druge polovine fila premazati celu tortu.Umutiti šlag i naneti na tortu i ukrasiti jagodama.








4 коментара: