Svakome od nas desi se da ostane hleb .U takvim situacijama ja ga iskoristim za pravljenje prženica za doručak .Ovaj put sam ga iskoristila za ručak koji je bio jako jednostavan za pravljenje i lagan za jesti.
Sastojci :
500 gr starog hleba
2,5 dl mleka
3 jaja
1 kesica praška za pecivo
100 gr tost narezka
100 gr kačkavalja
origano
so
biber
prezle
Prilog :
500 gr krompira
500 gr blitve
1 glavica belog luka
ulje
so
Iseckati hleb na manje kockice , preliti mlakim mlekom i ostaviti na stranu 10 minuta.Potom rukama ocediti hleb od suvišnog mleka pa u njega dodati jaje ,prašak za pecivo , sitno seckani tost narezak na kocke, rendani kačkavalj , malo soli i bibera , origano i prezle toliko da masa bude čvrsta da se ne bi tokom prženja raspadala.Zagrejati ulje pa praviti od mase male loptice i praviti pljeskavice ili valjčiće , spuštati i pržiti sa obe strane dok ne porumeni.Vaditi krokete i ređati na salvetu da upije suvišnu masnoću.
Krompir oljuštiti , iseći na srednje kocke ,straviti u dublju šerpu , posoliti , naliti vodom i kuvati dok ne omekša.Blitvu očistiti od belog dela i iseći.Kuvani krompir ocediti.U malo ulja izdinstati beli luk , spustiti blitvu i mešati dok ne omekša.Kada je blitva omekšala dodati krompir još malo mešati dodati soli i skloniti.Po želji krompir se može poprskati limunovim sokom.
Нема коментара:
Постави коментар