Translate

субота, 30. новембар 2013.

Medaljoni sa kajmakom

Sastojci :
Testo:

400 gr brašna
2 kašike kisele pavlake
2 žumanca
70 gr margarina 
1 mala kašika šećera
1 dl mleka
so
pola kvasca

Fil :

1 jaje
3 - 4 kašike kajmaka
susam za posipanje


Kvasac otopiti sa malo mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so. Margarin omekšati pa umutiti sa žumancima i pavlakom i dodati u brašno.Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti ,  rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Na svaki krug pomoću male rakijske čaše praviti udubljenje i u njega staviti predhodno umućeno belance sa kajmakom.

Premazati medaljone umućenim žumancetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći medaljone dok ne porumene.


4 коментара:

  1. Divan recep, kad prodje post mozda se i usudim da probam da napravim

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj pa javi utiske , mislim da ce ti se dopasti jer su jako maki i ukusni.

      Избриши
  2. Одговори
    1. Ovo deca obozavaju jer je testo meko i vazdusasto a kajmak mu tu upotpunjuje ukus.

      Избриши