Sastojci :
500 gr brašna
pola svežeg kvasca
1 mala kašikasoli
1 mala kašika šećera
1 dl ulja
2 dl jogurta
voda
Nadev :
300 gr sira
1 jaje
malo soli
peršun
Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati jogurt , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na osam jednakih jufki.
Svaku jufku pomoću oklagije blago razvući i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Umutiti jaje i so , dodati izmrvljeni sir i sitno seckani peršun, promešati i stavljati na testo stim da od ivice ostane za prst širine nepremazano testo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i po stavljanju pleha u njega smanjiti na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар