Translate

среда, 4. децембар 2013.

Čorbica i Prženo meso ili prženje

Nema ništa lepše nego kada se kolju svinje.Tada , iako ima  baš puno posla , okupljaju se komšije i pomažu u klanju.Kazan sa vodom se greje i priprema za šurenje a domaćice samo lete i donose za vredne ruke gibanice i vruće rakijice.Ove godine sam prvi put prisustvovala jednom svinjokolju i mogu reći da sam se oduševila kako je na njemu i veselo i složno.Tu svako zna svoj posao.Još ako vas i vreme posluži pa nepada kiša e onda je to prava stvar.Kod svega ovoga najviše mi se dopalo kada se topi mast i prave čvarci.Onako vrući oceđeni su fenomenalnog ukusa i ne mogu se nikako porediti sa onim iz mesare.I na kraju dana kada se sav posao završi sledi uživanje u jelu i piću koje je neizostavni deo ovog posla.


Sastojci :

4 - 5 parčića šnicli 
4 krompira
3 glavice crnog luka
1 šargarepe
lovor
biber u zrnu
vegeta
ulje

U dublju šerpu ubaciti meso , dodati oljušteni rendani krompir, lovor , biber i naliti sa vodom.Staviti na šporet i kuvati dok meso ne omekša.U malo ulja izdinstati sitno seckani crni luk i šargarepu , dodati vegetu  , promešati i skloniti sa šporeta.Kada se meso skuvalo , izvaditi ga i sitno iseckati ili samleti na mašini za meso .U vodi u kojoj se meso kuvalo umešati izdinstani luk potom dodati meso i pustiti da još jednom proključa.

Sastojci :

meso od buta sečeno na komade
3 - 4 kašike mast
voda
vegeta
malo aleve paprike
malo bibera

 Meso staviti u veću šerpu , dodati mast i vodu pa kuvati dok ne omeša i delimično sva voda ne uvri.Kada je meso gotovo dodati vegetu , alevu papriku i biber , promešati i skloniti sa šporeta.






Нема коментара:

Постави коментар