Translate

петак, 27. децембар 2013.

Štrudla sa dve vrste pekmeza

Postoje razne vrste štrudli : sa makom , orasima , višnjama , jabukama.Štrudle su veoma cenjene i dosta spremane u Vojvodini i nije lako naći odgovarajuće testo za ovaj delikates koje vrsne domaćice  Sose neretko žele da daju recept .Ja se nisam nešto preterano trudila da otkrijem tajnu recepta za odlično testo , zato sam u klasično hlebno  dodala jaje i cimet i dobila kombinaciju po mom ukusu.




Sastojci :

400 gr brašna
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
prstohvat soli
1 mala kašika šećera
1 mala kašika cimeta
voda

Premaz :

pekmez od šljiva i šipurka ili kajsije
2 - 3 kašike margarina za mazanje

Posipanje :

šećer u prahu


U dublju posudu sipati brašno , šećer , so , cimet , dodati umućeno jaje i zamesiti srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dve jednake jufke.



 Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati sa pekmezima i urolati.


Oba rolata staviti jedan do drugog i uplesti ih .

Staviti u pleh , premazati margarinom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Pečenu štrudlu ohladiti , seći na kriške i posuti šećerom u prahu.



Нема коментара:

Постави коментар