Postoje razne vrste štrudli : sa makom , orasima , višnjama , jabukama.Štrudle su veoma cenjene i dosta spremane u Vojvodini i nije lako naći odgovarajuće testo za ovaj delikates koje vrsne domaćice Sose neretko žele da daju recept .Ja se nisam nešto preterano trudila da otkrijem tajnu recepta za odlično testo , zato sam u klasično hlebno dodala jaje i cimet i dobila kombinaciju po mom ukusu.
Sastojci :
400 gr brašna
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
prstohvat soli
1 mala kašika šećera
1 mala kašika cimeta
voda
Premaz :
pekmez od šljiva i šipurka ili kajsije
2 - 3 kašike margarina za mazanje
Posipanje :
šećer u prahu
Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati sa pekmezima i urolati.
Oba rolata staviti jedan do drugog i uplesti ih .
Staviti u pleh , premazati margarinom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Pečenu štrudlu ohladiti , seći na kriške i posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар