Sastojci
Za testo:
Za testo:
140 g brašna,
100 g maslaca sečenog na kocke,
10 g kakaoa, prstohvat soli,
30 g šećera u prahu,
100 g maslaca sečenog na kocke,
10 g kakaoa, prstohvat soli,
30 g šećera u prahu,
rendana kora limuna,
2 dl vode.
Fil:
2 dl vode.
Fil:
200 g čokolade,
1 dl slatke pavlake,
1 dl slatke pavlake,
20 g šećera,
100 g suvih brusnica.
Penasto umutiti maslac, so, i rendanu koru limuna pa dodati šećer u prahu, brašno kakao i vodu.Umesiti dobro testo i formirati loptu, umotati u celofan pa staviti u frižider na pola sata da se testo ohladi.Ohlađeno testo rastanjiti u pravougaoni pleh i podići ivice u obliku čamca.Izbusiti testo na nekoliko mesta da ne poraste tokom pečenja.Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ohladiti.
Fil: Slatku pavlaku lagano zagrejvati sa šećerom, dok ne proključa pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.Fil ohladiti, a zatim naliti u korpicu od testa.Kada se tart stegne, posuti suvim brusnicama.
100 g suvih brusnica.
Penasto umutiti maslac, so, i rendanu koru limuna pa dodati šećer u prahu, brašno kakao i vodu.Umesiti dobro testo i formirati loptu, umotati u celofan pa staviti u frižider na pola sata da se testo ohladi.Ohlađeno testo rastanjiti u pravougaoni pleh i podići ivice u obliku čamca.Izbusiti testo na nekoliko mesta da ne poraste tokom pečenja.Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ohladiti.
Fil: Slatku pavlaku lagano zagrejvati sa šećerom, dok ne proključa pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.Fil ohladiti, a zatim naliti u korpicu od testa.Kada se tart stegne, posuti suvim brusnicama.
Нема коментара:
Постави коментар