Translate

субота, 13. август 2016.

Čoladni tart sa brusnicam

Sastojci

Za testo:

140 g brašna,
100 g maslaca sečenog na kocke,
10 g kakaoa, prstohvat soli,
30 g šećera u prahu, 
rendana kora limuna,
2 dl vode.

Fil: 

200 g čokolade,
1 dl slatke pavlake, 
20 g šećera,
100 g suvih brusnica.

Penasto umutiti maslac, so, i rendanu koru limuna pa dodati šećer u prahu, brašno kakao i vodu.Umesiti dobro testo i formirati loptu, umotati u celofan pa staviti u frižider na pola sata da se testo ohladi.Ohlađeno testo rastanjiti u pravougaoni pleh i podići ivice u obliku čamca.Izbusiti testo na nekoliko mesta da ne poraste tokom pečenja.Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ohladiti.
Fil: Slatku pavlaku lagano zagrejvati sa šećerom, dok ne proključa pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.Fil ohladiti, a zatim naliti u korpicu od testa.Kada se tart stegne, posuti suvim brusnicama.

Нема коментара:

Постави коментар