Translate

субота, 20. мај 2017.

Đuveč sa heljdom





Sastojci:

1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
1 veći krompir,
50 g pirinča,
50 g heljde u zrnu
50 g spanaća
vegeta,
ulje


Preliv:

1 jaje,
malo mleka,
so

Posebno obariti pirinač i heljdu.Spanać kratko blanširati ,ocediti i krupno iseći.Krompir oljuštiti i iseći na kocke pa skuvati.Crni luk i šargarepu sitno iseckati i pržiti na ulju dok ne postane staklast.Potom dodati oceđen krompir,pirinač ,heljdu i spanać.Začiniti vegetom i promešati da se sastojci lepo sjedine.Preručiti u zemljani pekač ili odgovarajuću posudu.Jaje umutiti sa malo soli i mlekom pa preliti preko pripremljene smese i zapeći u rerni na 200 stepeni.Zemljani pekač staviti u hladnu rernu pa potom uključiti na 200 da ne bi pukao ako se  stavi u vruću rernu.Ovo jelo sam spremala u zemljanom pekaču Grnčarije Đorđević - Pirot.



2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Dubravka licno volim heljdu i mogu da je jedem u bilo kom obliku a ovo jelo je pravo otkrovenje ukusa.

      Избриши