Translate

понедељак, 5. јун 2017.

Kremasti valovi od breskve




Kora:

2,5 dl vode,
50 gr maslaca ,
prstohvat soli,
150 gr brašna,
1 kesica praška za pecivo, 
4 jaja 


Fil :

1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
1 kesica vanilin šećera,
250 g maslaca, 
300 g breskva,
200 g šlaga.

U dublju šerpu sjediniti vodu, maslac, so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Testo staviti na podmazani pleh i rastanjiti pa ga odozdo po negde  podizati prema gore da se dobiju talasi.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti i preseći na pola.Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil . Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti maslac i sjediniti sa pudingom pa naneti preko kore potom poređati breskve a preko njih umućeni šlag.Preko šlaga staviti drugu koru.



Нема коментара:

Постави коментар