Translate

субота, 24. фебруар 2018.

Sneguljica





Sastojci :
Testo:

400 g brašna Čeković mlin,
100 g gustina,
100 g šećera,
pola kesice praška za pecivo,
1 belance,
200 g maslaca,
1 vanilin šećer,
2 kašike belog vina ili vode

Fil:

150 g višanja bez koštice,
2 dl soka od višnje,
3 kašike šećera,
1 kašika gustina

Umak:

100 g bele čokolade,
0,5 dl mlijeka,
100 g kokosa


U dublju posudu staviti belance i šećer pa penasto umutiti.Potom dodavati pecivo,vanilin šećer,otopljeni maslac,vino,brašno i gustin.Sve dobro umesiti pa staviti da odstoji u frižideru 2 sata. Kada je testo odstojalo praviti male kuglice, rastanjit ih na dlanu, pa u svaku kuglicu staviti višnju i zatvoriti i oblikovati lopticu. Loptice ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečene kuglice izvaditi iz rerne  i ohladiti.U šerpicu sastaviti mleko i belu čokoladu pa staviti na šporet da se otopi.Ohlađene kuglice potopiti u otopljenu čokoladu sa mlekom pa ih uvaljati u kokos.
Skuvati sok od višnje,šećer i gustin da se dobije smesa kao malo ređi puding. Toplim filom spajati po dve kuglice.



Нема коментара:

Постави коментар