Translate

уторак, 19. фебруар 2013.

Natopljene šarene kiflice




Sasojci :

500 gr brašna
1 dl ulja
2 jaja
1 mali kvasac
2 kašike šećera
kakao
mleko


Sirup :

 400 gr šećera
1 l vode
2 kesice vanilin šećera

Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu staviti brašno , šećer , jaja , ulje ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti da naraste.Naraslo testo podeliti na dve jednake lopte.Na radnu površinu posuti kakao i u njega mesiti jednu loptu kako bi se sva obojila.Oklagijom rastanjiti obe kore ,pa staviti jednu na drugu , još malo rastanjiti , seći trouglove i urolati u kiflice.Ređati kiflice u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Karamelizovati šećer ali paziti da ne izgori pa u njega sipati vodu i ostaviti da se sav karamelisani šećer otopi.
Pečene kiflice još vruće preliti vrućim sirupom i ostaviti ih da se dobro natope.

Нема коментара:

Постави коментар