Translate

петак, 8. фебруар 2013.

Šareni kuglof



Sastojci :

5 jaja
4 male šoljice za kafu šećera
5 malih šoljica brašna
3 malih šoljica ulja
2 male šoljice mleka
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaa
1 kesica instant kafe sa ukusom lešnika ili bilo koja druga aromatizovana.

Preliv :

100 gr šećera u prahu
2 - 3 kašike vrele vode
rum.

Penasto umutiti jaja i šećer.Postepeno dodavati vanilin šećer , prašak za pecivo , ulje , mleko i brašno.Sve dobro sjediniti i podeliti masu na dva dela.U jedan deo umešati kakao i kafu od lešnika.Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega po kašiku tamne mase pa preko svetla i sve tako dok se masa ne utroši.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof.
Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle.
Šećer u prahu umutiti sa vrelom vodom da se dobije gusta bela masa , dodati nekoliko kapi ruma , promešati i preliti preko kuglofa.


Нема коментара:

Постави коментар