Translate

недеља, 4. август 2013.

Krem čorba od tikvica



Sastojci :
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 srednja tikvica
vegeta
ulje
4-5 listića bosiljka
voda

Zaprška :

malo ulja
2 kašike brašna

Šargarepu i crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne postane staklasto , pa dodati tikvice seckane na kockice .Još malo dinstati i naliti sa vodom pa ostaviti da se sve kuva dok  tikvice ne omekšaju a voda se upola smanji.Potom procediti povrće od tečnosti i izmiksati u blenderu .Izmiksanu kašu vratiti u šerpu i sipati proceđenu tečnost pa staviti na špret da pusti još jedan ključ.U međuvremenu napraviti tanku zapršku sa uljem i brašnom pa sipati u ključalu čorbu , dodati seckani bosiljak i još 5 minuta kuvati .Čorbu preliti sa malo jogurta ili limunovim sokom.

Нема коментара:

Постави коментар