Translate

недеља, 04. август 2013.

Pileći zlatnici i bećarac



Sastojci :
za pileće zlatnike :

1 belo meso
1 jaje
3 kašike prezli
beli luk
vegeta
biber

Pohovanje :

50 gr brašna
1 jaje
100 gr prezli
ulje

Sastojci za bećarac :

4 glavice crnog luka
20 pečenih paprika
4 paradajza
2 jaja
vegeta
voda
ulje

Belo meso samleti i sjediniti sa jajetom , prezlom belim lukom , biberom  i vegetom.Sve dobro umesiti i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta.
Potom kašikom vaditi po malo smese , napraviti loptice i polako pritisnuti rukom da se dobiju pljeskavice.Svaku pljeskavicu uvaljati prvo u brašno pa jaja ,potom prezle i pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

Crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju pa dodati seckanu papriku i paradajz i naliti vodom.Sve krčkati dok povrće ne omekša pa pred kraj dodati vegetu i umućena jaja i još malo mešati dok se svi sastojci lepo ne sjedine.



2 коментара: