Translate

четвртак, 14. март 2013.

Kalcone


Sastojci :
500 gr brašna
1 mali kvasac
prstohvat soli
2 - 3 kašike maslinovog ulja
voda

Fil :
1 praziluk
1 manja tikvica
1 manji plavi patlidžan
2 obarene viršle
1 kašika kisele pavlake
50 gr kravljeg mekšeg sira
3 - 4 listića svežeg bosiljka
vegeta
ulje

Premaz :

1 jaje

Kvasac potopiti u malo mlake vode i ostaviti da se istopi.U dublju posudu sipati brašno , prstohvat soli , maslinovo ulje , dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije malo tvrđe testo.Ostaviti da naraste.
Oljuštiti tikvicu i plavi patlidžan pa iseckati na sitne kockice.Praziluk sitno iseckati i prodinstati na vrelom ulju , pa dodati tikvicu i patlidžan i sve mešati dok povrće ne omekša.Dodati vegetu , promešati i skloniti sa šporeta.Sitno iseckati viršle , dodati u fil , umešati sir , pavlaku i sitno seckani bosiljak.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću modle za kalcove praviti krugove, na svaki staviti po malo fila i ivice pritisnuti (Umesto ove modle može da se vade i većom čašom a ivice da se pritisnu viljuškom kako fil tokom pečenja ne bi ispao ).Ređati kalcone u podmazani pleh i premazati umućenim jajetom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kalcone dok ne porumene.



Нема коментара:

Постави коментар